Nieuwsbrief ontvangen?
Wil je de nieuwsbrief van Werkplaats Sociaal domein Flevoland ontvangen?
Sociaal netwerk via digitale tool
Lees meerOp 26 november 2024 vond de startbijeenkomst plaats van het project Sociablement: een SOCiaal netwerk met de keuzehulp als preventieve reABLEMENT voor ouderen. Hierbij gaat het om het zelfstandig – met ondersteuning van de tool – versterken van het sociale netwerk. De sociale keuzehulp is een tool die ontwikkeld is…
Werkgroep GOUD in Almere
Lees meerOp zaterdag 5 oktober organiseerden de ouderenwerkers van welzijnsorganisatie De Schoor de Almere-PlusBeurs. Het stadhuis van Almere was goed gevuld met allerlei organisaties die actief zijn op het gebied van welzijn, wonen, vrijetijdsbesteding en vervoer bij het ouder worden. De organisatie was voortreffelijk, en de opkomst (zo’n 700 bezoekers) ook.…
Ouderenparticipatie en actieleren in theorie en praktijk
Lees meerBijeenkomst projectgroep Wonen, Welzijn en Zorg Provincie Flevoland. Flevoland heeft zich ten doel gesteld om bij te dragen aan de nationale woningbouwopgave via de Woondeals. Enerzijds om een kwaliteitsimpuls te geven aan de bestaande leefomgeving, anderzijds om een divers aanbod aan woningen en omgevingen te realiseren voor bewoners in verschillende levensfasen.…
Workshop ‘De kunst van in verbinding zijn’
Lees meerAfgelopen oktober verzorgden we op het Najaarsfestival Thuis in Apeldoorn de workshop ‘De kunst van in verbinding zijn’. Normaliter is deze workshop vooral voor jongeren en ouderen bedoeld, maar deze keer gingen we met een divers publiek in gesprek over het thema intergenerationeel contact. We begonnen met zowel positieve als…
Afscheid Kitty Jurrius
Lees meerLector Kitty Jurrius van lectoraat Klantenperspectief in ondersteuning en zorg, waar de Werkplaats Sociaal Domein Flevoland onder valt, vertrekt na 10 jaar. Lees hier het interview. Hoe heeft de Werkplaats Sociaal Domein Flevoland zich ontwikkeld?Toen ik begon was er een aantal gemeenten aangesloten, nu staan we meer in verbinding met…
Duidelijke taal
Lees meerZo’n 30% van de Nederlanders heeft moeite met het begrijpen van teksten van de overheid. Dit zijn niet alleen mensen met lage taal- en digivaardigheden, maar ook mensen met dyslexie, een beperking, een niet-Nederlandse achtergrond of een lager IQ. Geschreven informatie komt bij deze mensen vaak niet of niet geheel…