Twee nieuwe boeken

Twee nieuwe boeken
7 december 2022 admin
Boek Like a BOZ en boek Samen de puzzel leggen.

Eind december 2022 zijn twee nieuwe boeken vanuit het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg verschenen.

Like a BOZ

“Anders organiseren”: steeds vaker wordt dat gezien als de oplossing voor grote problemen zoals de ouder wordende mens en het tekort aan zorgpersoneel. Maar hoe organiseer je de zorg dan slimmer en op een manier die ook nog beter aansluit bij de behoeften van patiënten?

Nicole de Boer, Iris Goes en Thilou Drubbel van het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg schreven het boek “Like a BOZ, samen organiseren: klantenperspectief als vizier van zorglogistiek”.

Ze brengen de concepten zorglogistiek en klantenperspectief dichter bij de mens. En dan blijkt dat zorglogistiek niet alleen relevant is voor managers en directeuren, maar voor alle inwoners van Nederland. In dit boek komen zij met een vernieuwde definitie van het begrip zorglogistiek en een stappenplan voor de praktijk.

Wil je dit boek ontvangen? Vul snel dit formulier in.
Je kan ook hier het boek als pdf bekijken.

Samen de puzzel leggen

Samen leren en werken om tot een gezamenlijke verandering te komen. Dat is actieleren! Dit boek laat zien hoe actieleren benut kan worden bij vraagstukken waar meerdere vakmensen en disciplines bij betrokken zijn.

Aan de hand van zeven zeer uiteenlopende praktijkvoorbeelden laten de auteurs zien hoe klanten, professionals en opdrachtgevers samen leren en reflecteren op het benoemde probleem en de mogelijke oplossingen. Deelnemers zijn belanghebbenden, die elkaar en elkaars perspectieven leren kennen. Samen formuleren zij concrete oplossingen.

Wat kan actieleren opleveren? Aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan om tot een succesvol leertraject te komen? De auteurs kozen een interessante benadering door inhoudelijke, procesmatige en methodische opbrengsten en leerpunten te beschrijven. Daardoor is Samen de puzzel leggen – Leren en veranderen door middel van actieleren in vele opzichten een leerzaam boek.

Renate Werkman en Charlotte Vissenberg werken bij het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg (Windesheim Almere). Actieleren is daar een van de veelgebruikte methodieken. Werkman is senior-onderzoeker en coördinator bij de onderzoekslijn discipline-overstijgend leren samenwerken. Vissenberg bekleedt de functie van associate lector Familie en Veerkracht. Met illustratie van snelbetekenaar Corien Bögels.

Dit boek is alleen nog als pdf beschikbaar, bekijk het hier.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*